Go to section: Nature and tourism
19 march 2018, 16:55 Nature and tourism views 11687
La nord stratul de zăpadă atinge 25 de centimetri
19 march 2018, 16:55 Nature and tourism views 11687

La nord stratul de zăpadă atinge 25 de centimetri

Ninsorile i-au pus la lucru și pe oamenii de la sate. La nord, unde stratul de zăpadă atinge 25 de centimetri, gospodarii au curățat omătul din fața porților.

Sătenii nu se aşteptau că ninsorile prognozate pentru mijlocul lunii martie vor fi atât de puternice.

"Nu m-am gândit, dar dacă a dat Dumnezeu, ce o să facem. Noi și ieri am curățit de două ori și acum, azi dimineață, pînă la 7 iar am curățit, dar oleacă mi-a mai rămas aici."

În ciuda schimbării bruște a vremii, agricultorii sînt liniștiți, pentru că, potrivit lor, culturile nu au intrat în perioada de vegetație și nu vor fi afectate. Totuși, ninsoarea le-a dat peste cap planurile unor fermieri.

"În comparație cu alți, anul trecut, pe vremea asta, am semănat sfecla de zahăr, dar anul acesta, se întîrzie. Desigur că va influența, pentru că sfecla de zahăr este o cultură, cu cît e mai mare perioada de vegetație, cu atât e mai mare roada", a spus fermierul, Nicolae Chihai.

Dacă grânarii nu-şi fac probleme din cauza stratului gros de zăpadă, drumarii s-au spetit de zori. După ce au terminat de curăţat şoselele naţionale.

"Se mai lucrează la lărgirea acostamentelor, pentru că transmit și pe zilele următoare precipitații, la presurări, accesul la școli, de unde mai vin semnale din teritoriu", a spus directorul adjunct al Întreprinderii "Drumuri Bălți", Dorin Pintea.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în această dimineaţă, cel puţin 140 de elevi din patru raioane nu au ajuns la şcoală după ce autobuzele au rămas înzăpezite.

Source: publika.md

Keywords:

zapada , ninsori , sat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
4044 locuitori

Goteşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantineşti și Goteşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4044 de oameni. Satul Gotești a fost menționat documentar în anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.