Go to section: Nature and tourism
03 january 2017, 11:15 Nature and tourism views 32025
Raiduri de contracarare a vînzării plantelor ocrotite de stat
03 january 2017, 11:15 Nature and tourism views 32025

Raiduri de contracarare a vînzării plantelor ocrotite de stat

Agenţia „Moldsilva" a emis astăzi un ordin cu privire la măsurile de ocrotire a speciilor de plante cu regim special de protecţie.

Conform ordinului, Agenţia va organiza grupuri operative de control la nivel de entităţi silvice subordonate. Acestea vor efectua raiduri şi vor fi împuternicite să oprească colectarea şi comercializarea plantelor ocrotite de stat, inclusiv flori, muguri, tulpini, ramuri, rădăcini, bulbi, rizomi etc. Amenda minimă prevăzută pentru aceste încălcări constituie două mii de lei.

Totodată, în rezervaţiile naturale „Codrii", „Pădurea Domnească", „Plaiul Fagului", „Prutul de Jos", alte arii protejate, este anunţat regim de monitorizare permanentă a locurilor de creştere a florei.

În acelaşi timp, conducerea instituţiei mizează şi pe susţinerea cetăţenilor, care sînt rugaţi să contacteze linia fierbinte (022-211-311) dacă depistează încălcări.

Măsurile întreprinse de „Moldsilva" sînt motivate de înteţirea în perioada februarie-martie a comercializării ilegale a plantelor vernale rare (ghiocei, crocuşi, lalele de pădure, dediţei ş.a.) care sînt înscrise în Cartea Roşie a R. Moldova. Potrivit Agenţiei, tradiţional, cele mai aglomerate puncte de vînzare ilicită a florilor de primăvară se regăsesc în municipiul Chişinău şi pe traseele naţionale Leuşeni, Orhei, Călăraşi şi Ungheni.

În Fondul forestier naţional sînt înregistrate 155 de specii floristice, incluse în regim special de protecţie.

Source: moldpres.md

Keywords:

plante , Moldsilva , raid

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
197 locuitori

Anini este un sat din cadrul comunei Lăpuşna, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 197 de oameni. Satul Anini a fost întemeiat în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.