Go to section: Nature and tourism
18 december 2015, 16:47 Plant and animal world of Moldova views 8197
700 de hectare de fîşii forestiere au fost reabilitate în sudul Moldovei
18 december 2015, 16:47 Plant and animal world of Moldova views 8197

700 de hectare de fîşii forestiere au fost reabilitate în sudul Moldovei

Pe parcursul anului 2015, în raioanele de sud ale ţării au fost reabilitate 700 de hectare de perdele forestiere de protecţie. Lucrările au fost efectuate de întreprinderile Agenţiei „Moldsilva". Alte 5,7 mii de hectare încă necesită reabilitare, transmite IPN.

Reabilitarea fâşiilor forestiere este efectuată pentru a asigura protejarea de vânturi, eroziuni şi menţinerea umidităţii solului pe o suprafaţă de circa 20 de mii ha de terenuri agricole din sudul ţării. Aceste acţiuni se înscriu în ciclul de activităţi întreprinse de către Agenţia „Moldsilva", în colaborare cu proiectul Băncii Mondiale „Agricultura Competitivă în Moldova" (MAC-P), componenta „Sprijinul pentru Reabilitarea Perdelelor Forestiere de Protecţie".

Colaborarea are drept scop reabilitarea până în 2017 a 2,2 mii ha de perdele forestiere de protecţie din sudul ţării, unde din cauza degradării masive a acestora a fost atestată o scădere drastică a calităţii solului.

Conform datelor oferite de Agenţia „Moldsilva", suprafaţa totală a perdelelor forestiere necesare a fi reabilitate în sudul Republicii Moldova este de 5,7 mii ha.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Moldova , plante , paduri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Suhaia Rîbnița este un sat din cadrul comunei Cobasna din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. În prezent este o localitate depopulată. Satul Suhaia Rîbnița a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.