Go to section: Nature and tourism
06 january 2020, 16:00 Nature and tourism views 24497
4 probleme care pot aparea in vacanta de vara si cum le poti rezolva
Photo: facebook.com
06 january 2020, 16:00 Nature and tourism views 24497

4 probleme care pot aparea in vacanta de vara si cum le poti rezolva

Vacanta de vara a copiilor se apropie, insa pentru parinti poate fi o perioada foarte dificila. Iata principalele probleme pe care le poti avea cu adolescentii in perioada vacantelor de vara si cum sa le faci fata.

1. Copilul meu sta treaz toata noaptea, iar ziua doarme. Nu face nimic toata ziua.

Copiii au tendinta de a fi energici seara/noaptea, iar dimineata sa fie somnorosi. Daca este inscris la o scoala de vara sau si-a luat un job de vara la care intarzie de fiecare data, el va suporta consecintele si se va reorganiza. Daca are program "de voie", atunci ar trebui sa-l avertizezi ca dezobisnuirea de programul scolar ii poate cauza probleme dupa terminarea vacantei.

2. In perioada vacantei are mai mult timp liber si creste riscul tentatiilor.

Chiar daca se simt mai liberi in perioada vacantelor, copiii ar trebui sa fie constienti ca regulile de siguranta si securitate sunt valabile tot timpul anului. Puteti stabili dinainte de vacanta la cate petreceri are voie sa mearga, cine sunt prietenii pe care ii poate vizita si cine poate veni in vizita la el. Asigura-te ca regulile au fost transmise foarte clar si ce consecinte va suporta in caz contrar.

Influentele negative sunt peste tot si este destul de dificil sa-ti feresti copilul de ele. In loc sa incerci sa-i interzici asocierea cu persoanele pe care le consideri "toxice", poti in schimb sa te concentrezi pe insuflarea unor calitati si valori morale temeinice. Acestea ii vor ajuta copilului pe tot parcursul vietii.

3. Ar trebui sa-mi las copilul la un job de vara?

Daca este motivat sa munceasca, il poti lasa. Alternativa ar fi sa stea acasa, sa se uite la televizor si sa manance mult, eventual junk food. In schimb, un job pe timpul verii il poate invata sa aprecieze altfel valoarea banului.

4. Copilul meu este inscris la o scoala de vara, insa refuza sa se trezeasca dimineata...

Daca scoala de vara il ajuta sa-si imbunatateasca performantele pe care le-a avut pe parcursul anului de invatamant, atunci scoala de vara ar trebui vazuta ca o oportunitate si nu ca pe o pedeapsa. Insa responsabilitatea notelor si a performantelor scolare este a copilului si nu a ta, ca parinte. Oricat ar fi de greu, ar trebui sa-l lasi sa suporte singur consecintele. Scoala de vara este, pana la urma, scoala si are reguli de respectat. In caz contrar, vor fi repercusiuni.

Trei luni de vacanta pot fi foarte multe pentru parinti si foarte putine pentru copii. De aici si un conflict care poate genera certuri. Atat timp cat problemele nu sunt de natura legala sau care tin de siguranta si integritatea lui, ar trebui sa cantaresti bine daca e cazul sa pornesti un intreg scandal.

Source: sfatulparintilor.ro

Keywords:

sfat , vacanta , vara , parinti , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1180 locuitori

Ciopleni este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1180 de oameni. Satul Ciopleni a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.