Go to section: Cinema
04 august 2020, 17:30 Cinema views 4817
A apărut trailerul filmului artistic „Între Prut și Nistru” (Video)
04 august 2020, 17:30 Cinema views 4817

A apărut trailerul filmului artistic „Între Prut și Nistru” (Video)

A fost lansat trailerul filmului documentar „Între Prut și Nistru" - proiecție ce aparține unui grup de tineri moldoveni, care va aduce în prim plan istoria Celui de-al Doilea Război Mondial.

Iacov Gribinenco, care este producătorul filmului și cel care a luptat pentru ca istoria strămoșilor să fie cunoscută de publicul larg, a declarat anterior pentru Noi.md că totul a început de la o poveste a bunicului său.

Tînărul a început să studieze documente, să asculte istoriile oamenilor care au trăit în timpul războiului și au simțit pe pielea lor ce înseamnă să trăiești într-o lume în care nu știi ce se poate întîmpla în următoarea clipă, într-o lume în care îți este frică că poți muri în orice moment.

De aici a pornit totul, de aici începe istoria unor tineri care au avut ambiția să prezinte o altă parte a istoriei. Istoria Celui de-al Doilea Război Mondial, scrisă de oamenii simpli care au simțit gustul amar al luptei pentru pace.

Source: noi.md

Keywords:

film , război

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2836 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Selişte și Păruceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2836 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.