Go to section: Cinema
09 december 2019, 16:00 Cinema views 5374
Un grup de tineri s-au aventurat să filmeze un scurtmetraj istoric (Video)
09 december 2019, 16:00 Cinema views 5374

Un grup de tineri s-au aventurat să filmeze un scurtmetraj istoric (Video)

Un grup de tineri entuziaști au decis să prezinte în cadrul unui film de scurt metraj o altă parte a istoriei Celui de-al Doilea Război Mondial.

În cadrul rubricii de astăzi, vă invităm să-i cunoașteți pe Iacov Gribinenco și pe Stanislav Binicovschii, doi tineri actori care au făcut parte din echipa de producție a filmului documentar "Între Prut și Nistru".

Potrivit lui Iacov, care este producătorul filmului și cel care a luptat pentru ca istoria strămoșilor să fie cunoscută de publicul larg, spune că totul a început de la o poveste a bunicului său.

"Cînd eram mic, bunicul mereu îmi povestea istoria unei rude care în anii Celui de-al Doilea Război Mondial a fost trimis pe front să lupte. Însă la un moment dat, după cîteva luni, a revenit acasă și și-a mințit soția că războiul s-a terminat, după care a plecat înapoi pe cîmpul de luptă și a dispărut. Cînd eram mic, nu înțelegeam de ce bunicul îmi povestește această istorie, dar cînd am crescut, am avut un interes mai mare față de această poveste a familiei mele și am început să mă documentez. Atunci am aflat mai multe detalii despre moldovenii noștri care au plecat să lupte pentru pace și care și-au dat viața pentru ea într-un final", povestește Iacov.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

video , film

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4515 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fîrlădeni și Fîrlădenii Noi. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 4515 oameni. Satul Fîrlădeni a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.