Go to section: Cinema
18 may 2017, 11:50 Cinema views 4466
Executivul susţine cinematografia autohtonă
18 may 2017, 11:50 Cinema views 4466

Executivul susţine cinematografia autohtonă

Regulamentul de finanţare a cinematografiei, aprobat astăzi în cadrul ședinţei Cabinetului de miniştri, are drept scop aplicarea unui sistem echitabil şi transparent de acces la resursele financiare publice destinate cinematografiei.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, documentul stabileşte modul şi condiţiile de distribuire şi utilizare a resurselor financiare pentru finanţarea proiectelor, producţiei şi coproducţiei cinematografice, festivalurilor de film. De asemenea, Regulamentul prevede alocarea mijloacelor financiare pentru promovarea pe plan internaţional a cinematografiei autohtone prin participarea filmelor şi a cineaştilor din Republica Moldova în cadrul tîrgurilor şi festivalurilor internaţionale de film, finanţarea evenimentelor cinematografice pe teritoriul Republicii Moldova, restaurarea şi digitizarea filmelor şi materialelor care fac parte din patrimoniul cinematografic.

Finanţarea activităţii cinematografice din bugetul de stat se va face prin intermediul Centrului Naţional al Cinematografiei, în baza selecţiei de oferte, care va fi organizată nu mai rar de o dată în an, şi nu poate depăşi cota de 50% din devizul proiectului. Cuantumul de finanţare pentru fiecare proiect va fi stabilit de Consiliul Centrului, în ordinea descrescătoare a punctajului acordat proiectului şi în limita mijloacelor prevăzute.

În scopul punerii în aplicare a Regulamentului, pentru anul 2017 au fost alocate șase milioane de lei. Pentru valorificarea banilor, Regulamentul stabilește perioada de prezentare a dosarelor pentru concursul proiectelor cinematografice de 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărîrii aprobată astăzi de Executiv.

Source: moldpres.md

Keywords:

guvern , Cinematografie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1963
Populația:
1369 locuitori

Sadovoe este un sat şi comună în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Sadovoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Bălți și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de locuitori. Satul Sadovoe a fost oficial înregistrat în anul 1963.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.