REŢETA ZILEI: Pui cu suc de struguri
Mod de preparare:
Puii se taie în 4 părţi fiecare, se presară cu sare şi piper, se stropesc cu vin, se ung cu smîntînă şi se lasă pe 20-30 minute. Apoi se rumenesc, se adaugă suc de struguri (albi), se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor pentru 20-25 minute. Periodic carnea se udă cu sosul care se formează în procesul înăbuşirii. Dacă sucul e dulce se adaugă puţină zeamă de lămîie. Sosul de la prăjire se scurge şi se strecoară. În tigaia în care s-au prăjit puii se toarnă 3-4 linguri de bulion, se amestecă cu sos, se adaugă sare şi piper după gust şi se dă în clocot.
Puii se servesc cu cartofi sau dovlecei prăjiţi, cu struguri sau mere marinate, se stropesc cu sos şi se garnisesc cu verdeaţă.
Ingrediente:
- 2 pui,
- ½ pahar suc de struguri,
- 2 linguri vin,
- 4 linguri unt sau margarina,
- 3-4 dovlecei sau 4-5 cartofi,
- 2-3 mere marinate,
- 1 strugure marinat,
- 1 lingură smîntînă,
- sare,
- piper negru măcinat,
- verdeaţă.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1773
- Populația:
- 3640 locuitori
Butor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Butor și India. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Butor alcătuia 3640 de oameni în anul 2000. Satul Butor a fost menționat documentar în anul 1773.
Comments
(0)