Go to section: Cuisine
30 november 2019, 14:30 Traditional food views 5005
Prunele umplute cu miez de nucă au fost înregistrate ca specialitate tradițională garantată
30 november 2019, 14:30 Traditional food views 5005

Prunele umplute cu miez de nucă au fost înregistrate ca specialitate tradițională garantată

În Republica Moldova sunt înregistrate opt indicații geografice și trei denumiri de origini. Recent a fost înregistrată și o specialitate tradițională garantată – prune umplute cu miez de nucă, transmite IPN.

Comisia parlamentară agricultură și industrie alimentară a efectuat audieri cu privire la implementarea Legii privind protecția indicațiilor geografice, denumirilor de origine și specialităților tradiționale garantate.

Participând la audieri, Andrei Popa, director interimar al Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală, a spus că sunt identificate 67 de produse cu potențial de indicație geografică, denumire de origine și specialitate tradițională garantată. Recent a fost lansată o hartă interactivă a produselor tradiționale cu indicație geografică, denumire de origine și specialitate tradițională garantată.

Potrivit datelor prezentate la Comisie, actualmente există trei indicații geografice protejate delimitate pentru producerea vinurilor. Ariile geografice vitivinicole pentru producerea vinurilor cu indicație geografică protejată sunt: „Valul lui Traian", „Ştefan-Vodă" şi „Codru". În total, în aceste asociații activează 78 de producători de struguri și de vin. Suprafața celor trei arii este 9,2 mii de hectare, iar în 2018 volumul certificat a fost de peste un 1,2 milioane de sticle de vin îmbuteliat cu indicație geografică.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

Prune , reteta , nuci , Produs autohton

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1464 locuitori

Pașcani este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Pașcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Hîncești și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de locuitori. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.