Go to section: Cuisine
16 may 2023, 13:05 Cuisine views 19242
16 may 2023, 13:05 Cuisine views 19242

REŢETA ZILEI: Ciuperci coapte cu tăieţei

Mod de preparare:

Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc în unt. Se adaugă ceapa prăjită în ulei, tăieţeii, untul, oul crud, sarea, piperul şi se amestecă. Masa obţinută se pune într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmeţi, se stropeşte cu unt topit şi se dă la cuptor.
 

Prepararea tăieţeilor: Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel de pînză pe 20-30 minute, ca să se întindă mai bine. Pe masa presărată cu faină se întind cîteva foi subţiri, se lasă să se usuce timp de 10-20 minute. Se taie fîşii cu lăţimea de 4-5 cm, care, la rîndul lor, se taie de-a latul subţire, obținîndu-se tăieţeii propriu-zişi.

Se servesc cu smîntînă.

Ingrediente:

  • 6-8 ciuperci,
  • 2 cepe,
  • 1 lingură ulei,
  • 3 linguri unt,
  • 1 ou,
  • 1 lingură de pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • ½ pahar smîntînă,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru tăieţei:

  • 1½ pahare făină de grîu,
  • 2 ouă,
  • 1/3 pahar apă,
  • sare.

Keywords:

bucataria , alimentatie , reteta

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
1701 locuitori

Cobusca Nouă este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Cobusca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1701 oameni. Satul Cobusca Nouă a fost menționat documentar în anul 1783.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.