Go to section: Cuisine
18 april 2019, 11:20 Traditional drinks views 11517
Record de medalii pentru „Wine of Moldova” în 2018
18 april 2019, 11:20 Traditional drinks views 11517

Record de medalii pentru „Wine of Moldova” în 2018

Oficiul Național al Viei și Vinului va lansa primul catalog dedicat vinurilor moldovenești premiate cu aur în anul 2018 – „Vinurile de Aur ale Republicii Moldova".

Inițiativa vine ca urmare a numărului impresionant de medalii de aur – 190 – obținute de vinificatorii moldoveni la cele 28 de concursuri internaționale, alături de alte 300 de medalii de argint, bronz, precum și distincții. Catalogul va fi lansat pe 18 aprilie, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Vernisajului Vinului, iar vizitatorii dornici să cunoască lista cu cele 108 vinuri care au dus faima țării noastre peste hotarele ei le vor putea descoperi consultând acest material.

Participarea vinăriilor la concursurile și expozițiile de profil a fost sprijinită de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul strategic de dezvoltare – Proiectul de Competitivitate din Moldova – finanțat de USAID și Guvernul Suediei. 40 de companii vinicole din țară care și-au expediat mostrele de vinuri, spumante și divinuri, au luat calificative maxime pentru calitatea produselor din partea juraților străini. În rezultat, brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei" și-a completat palmaresul cu 488 de medalii, obținute la următoarele concursuri internaționale:

Vinificatorii moldoveni au continuat să înregistreze succese și în 2019. Astfel, de la începutul acestui an, Vinul Moldovei a obținut 144 medalii la concursurile„MundusVini", „Berliner Wine Trophy" și „Eurasia Wine&Spirts Competition", dintre care 92 – de aur și 52– de argint.

Source: realitatea.md

Keywords:

medalie , vin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
221 locuitori

Floriceni este un sat din cadrul comunei Căinarii Vechi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 203 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 221 de oameni. Satul Floriceni a fost întemeiat în anul 1930.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.