Go to section: Cuisine
26 july 2023, 13:05 Cuisine views 20336
26 july 2023, 13:05 Cuisine views 20336

REŢETA ZILEI:Tocană de iepure de casă

Mod de preparare:

Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Iepurele se taie bucăţi, se presară cu sare, piper, ceapă mărunţită, verdeaţă tăiată, se stropeşte cu vin, oţet şi ulei şi se lăsă să se marineze la răcoare 3-6 ore (dacă iepurele este tînăr) sau 15-20 ore (dacă iepurele este bătrîn). Carnea marinată se presară cu ardei iute şi se prăjeşte într-o tigaie călită, apoi se pune în ceaun, se adaugă 3-4 linguri bulion, tot atît vin, sare după gust şi se înăbuşă, stropindu-se periodic carnea cu sosul, care se formează în procesul pregătirii. Usturoiul pisat şi verdeaţa tocată se adaugă la sfîrşit.

Tocana se serveşte cu mămăligă.

Ingrediente:

  • 800 g carne de iepure,
  • 3-4 cepe,
  • ½ pahar vin alb sec de consum curent,
  • 1/5 linguri oţet,
  • ¼ pahar ulei,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper roșu măcinat,
  • 1-2 frunze de dafin,
  • boabe de ardei iute,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Keywords:

alimentatie , bucataria , reteta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1798
Populația:
285 locuitori

Luminiţa este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 285 de oameni. Satul Luminița a fost menționat în anul 1798 cu denumirea Bîzdîga.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.