|
REŢETA ZILEI: Mititei
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţele cîte 30-50 g, se sărează, se lasă într-un vas la temperatura camerei pentru 2-3 ore, apoi se acoperă cu un capac şi se pune la rece pentru 24 ore. Carnea se dă prin maşina de tocat, apoi slănina şi usturoiul. În tocătură se adaugă piperul, ardeiul, bicarbonatul de sodiu, apa sau bulionul rece, se amestecă bine şi se pune la rece pentru 3-4 ore. Se demontează cuţitul şi reţeaua maşinii de tocat si se montează tubul în formă de pîlnie. Pentru ca mititeii să nu se lipească, tubul şi mîinile se ung cu ulei. Tocătura se dă prin maşina de tocat, formîndu-se nişte cîrnăciori nu prea mari, care se pun într-o tavă unsă cu ulei, iar pînă la prăjire se ţin la rece.
Mititeii se prăjesc la grătar, întorcîndu-se periodic ca să se rumenească bine pe toate părţile. Mujdeiul se serveşte separat.
Ingrediente:
- 800 g carne,
- 30 g slănină,
- 4-5 căţei de usturoi,
- ½ linguriţă bicarbonat de sodiu,
- 4-5 linguri apă,
- 3-4 linguri mujdei,
- sare,
- piper negru și roșu măcinat.
- Косметическая продукция Viorica – одна из самых лучших на выставке Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024…
- Новинки сельхозтехники от ATC-Agrotehcomerț на «Молдагротех-2024» ©
- Компания Agromașina не осталась в стороне от выставки MOLDAGROTECH ©
- AГУ предоставляет гражданам Молдовы во Франции услуги по оформлению документов
- Хорошие новости для молдаван в Латвии
- Алексей Бузу провел встречи с молдавской диаспорой в Италии
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1812
- Populația:
- 1200 locuitori
Bădragii Noi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul este situat în partea de nord-vest a raionului, pe malul rîului Prut la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ şi la 230 km de Chișinău. La 01.07.2008 populaţia satului constituia 1200 de locuitori. Satul Bădragii Noi apare pentru prima dată pe harta judeţului Hotin după 1812.
Comments
(0)