Go to section: Cuisine
03 may 2018, 11:45 Traditional drinks views 10351
Wall Street Journal, despre vinurile din R. Moldova: Sunt așteptate pe piaţa americană
03 may 2018, 11:45 Traditional drinks views 10351

Wall Street Journal, despre vinurile din R. Moldova: Sunt așteptate pe piaţa americană

Producătorii moldoveni de vinuri participă timp de două zile la un tîrg de excepţie ce se va desfăşura la New York.

Evenimentul va da start astăzi și va reuni aproximativ 500 de producători din 23 de ţări.

Potrivit Wall Street Journal, americanii au devenit mai deschişi pentru o mai mare varietate de vinuri, fiind dispuşi să încerce şi vinuri din alte ţări, nu doar din Franţa sau Italia, motiv pentru care la eveniment participa şi producători din Republica Moldova.

Publicaţia americană acordă o atenţie deosebită prezenţei la eveniment a producătorilor noştri: în afară de Franţa, Italia sau Australia, doar ţara noastră este nominalizată în repetate rînduri. Autorii subliniază şi faptul că vinurile moldoveneşti au fost necunoscute pînă acum pe piaţa americană, deşi Republica Moldova are o tradiţie seculară în domeniu.

După încheierea tîrgului, în încinta Ambasadei Republicii Moldova la Washington va avea loc o degustaţie de vinuri şi divinuri moldoveneşti, în cadrul unui eveniment informal.

Menționăm că ultimul tîrg de talie internațională în domeniul vinului s-a desfășurat la New York în 2002, de atunci, sectorul a crescut considerabil. În ultimii zece ani, vînzările anuale pe piaţa SUA au trecut de la 24 la 35 de miliarde de dolari.

Source: unimedia.info

Keywords:

vin , SUA , tirg

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
20 locuitori

Livezi este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 177 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 20 de oameni. Satul Livezi a fost întemeiat în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.