Go to section: Cuisine
06 july 2023, 13:05 Cuisine views 21175
06 july 2023, 13:05 Cuisine views 21175

REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu cartofi şi jumări

Mod de preparare:

Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă  un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaia cu grosimea de 1,5 mm. Se taie pătrăţele, în fiecare pătrăţel se pune umplutura, iar marginile se lipesc. În apa fierbăndă cu puţină sare, se adaugă colţunaşii şi se fierb pînă sunt gata. Înainte de a se servi, colțunașii se stropesc cu sos mujdei și verdeață tăiată.

Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se fierb în apă sărată, se dau prin răzătoare. Se amestecă cu jumări şi ceapă prăjită cu untură şi mărar.

Ingrediente:

  • 1½ pahar făină de grîu,
  • ½ pahar apă,
  • 1 ou,
  • ½ pahar mujdei,
  • sare,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Pentru umplutură:

  • 8 cartofi,
  • 3 cepe,
  • 1 pahar jumări,
  • 2 linguri untură de porc,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de mărar verde tăiat.

Keywords:

alimentatie , reteta , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
665 locuitori

Sărata-Mereșeni este un sat din cadrul comunei Mereșeni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Hîncești și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 665 de oameni. Satul Sărata-Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.