Go to section: Cuisine
22 may 2023, 13:05 Cuisine views 20181
22 may 2023, 13:05 Cuisine views 20181

REŢETA ZILEI: Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume la cuptor

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Legumele se taie: cartofii - cuburi, varza - pătrăţele, morcovii, ceapa, pătrunjelul, ciupercile - pai. Varza se pune la fundul oalei, deasupra se pun cartofii, se presară cu ceapă, morcov, pătrunjel şi ciuperci. Carnea se pune deasupra. Se toarnă bulion, se aco­peră cu un capac şi se dă la cuptor. Se fierbe până este gata, periodic în bulion, turnându-se borşul fiert. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se pune sarea, foile de dafin, piperul şi cimbrul. Se toarnă oul bătut cu smântână la sfârşit şi se scoate din cuptor.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită,
  • 6 pahare apă,
  • ¼ căpăţână de varză albă,
  • 6 cartofi,
  • 2 morcovi,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • 4 roşii,
  • 2 cepe,
  • 4-6 ciuperci shampignons,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 ou,
  • 2 linguri smântână,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • cimbru verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel,
  • foi de dafin.

Keywords:

supa , bucataria , reteta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
769 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Parcani datează din anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.