Ulmul Mic este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmul Mic alcătuia 78 de oameni în anul 2012. Satul Ulmul Mic a fost înființat la ănceputul secolului XX.
Read more-
All news
111
- You were writing 111
- Shows 111
- We are the Moldavians 111
- Culture 111
- Nature and tourism 111
- Moldography 111
- Catechism 111
- Celebrities 111
- Children 111
- Cities and villages of Moldova and Diasporas 111
- Music 111
- Cuisine 111
- Dictionary 111
- History 111
- Moldovan Diaspora 111
- Health 111
- Humor 111
- Kaleidoscope 111
- Moldovan reality 111
- Settlements of the Republic of Moldova 111
- Sport 111

-
REŢETA ZILEI: „Mandja” (mîncare găguzească)
-
REŢETA ZILEI: Prune uscate umplute cu nuci şi garnisite…
-
REŢETA ZILEI: Plăcinte cu varză
Tue, 15 December, 2020, 13:05
5805 Views
RECETA ZILEI: Ghiveci
![]() |
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă şi peduncul (la vinetele mai tinere coaja se poate lăsa). Se taie felii sau rondele cu grosimea de 1-2 cm. Se opăresc 10-15 minute, apoi se pun sub o greutate pentru 20-30 de minute, ca să se scurgă zeama amară. Se taie cubuleţe, se prăjesc. Varza se taie cubuleţe, se opăreşte în uncrop, se scurge prin strecurătoare, se prăjeşte. Ceapa şi rădăcinile se taie de asemenea cubuleţe, se prăjesc uşor în ulei. Se adaugă ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, se prăjesc toate la un loc. Într-o oală cu fundul gros se pun legumele prăjite: ardeii graşi, fasolea verde, roşiile curăţate de seminţe şi de pieliţă, apoi tăiate, sarea, piperul, foile de dafin, se toarnă puţin bulion de legume, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă la cuptor până sânt gata. Usturoiul pisat se adaugă la sfârșit. Se serveşte, presărat cu verdeaţă tăiată.
Ghiveciul este foarte răspândit în bucătăria moldovenească, este gustos servit atât cald,cât şi rece. Se utilizează ca garnitură pentru carne, dar şi ca fel de mâncare aparte.
Ingrediente:
- 2-3 vinete,
- 1 pahar de fasole verde,
- 2 ardei graşi roşii,
- 2 ardei graşi verzi,
- 1 morcov,
- 3 cepe,
- 6 roşii ,
- ½ pahar ulei,
- 3 căţei de usturoi,
- 1/6 căpăţână de varză albă,
- 1 rădăcină pătrunjel,
- 1 rădăcină de ţelină,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2-3 foi de dafin,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
- Cum credeți, autoritățile Moldovei ar trebui să contracareze propaganda unionistă în republică?

Каковы условия поездок в США самолетом
Румыния обновила список стран с высоким эпидемиологическим риском
Трамп отменил ограничения на въезд в США из большинства стран Европы
Правительство Италии ввело новые ограничительные меры в контексте борьбы с COVID-19
Украина вернула Молдову в список стран «зеленой зоны»
Зимняя сказка в VioPark Varnița (ВИДЕО) ©
- Как почувствовать себя настоящим мужчиной?
- Чисто не там, где убирают, а там, где не мусорят
- Уникальная книга Василия Стати о истории молдавского языка
- Вот зачем необходимо съедать 6 зубчиков запеченного чеснока раз в 3 дня
- В России разрешили фермерам строить жилье на сельхозземлях
- Единственный в Молдове проект по сортировке отходов закрывается



© Moldovenii.md all rights reserved.
Is forbidden to copy the materials without the owner’s consent.
The information published on the site can be taken only by indicating the source www.moldovenii.md .
If you have any questions please contact us by email: support@moldovenii.md
www.moldovenii.md does not support and does not promote any of the political parties.
Comments
(0)