REŢETA ZILEI: Porumb cu mere, prune uscate şi friganele
Mod de preparare:
Porumbul se fierbe împreună cu zeama din conserve 3-5 min, se scurge prin strecurătoare, se pune în oală, se fierbe puţin, apoi se adaugă untul, sarea, zahărul, prunele opărite, curăţate şi mărunţite, ceapă tăiată şi prăjită, pasta de roşii. Toate se amestecă şi se fierb încă puţin. Merele se curăţă de coajă şi seminţe, se taie felii, se prăjesc puţin cu unt.
Cînd se serveşte, porumbul se pune grămăjoară în centrul farfuriei, de jur împrejur se pun friganele şi feliile de mere, se garniseşte cu pătrunjel.
Prepararea friganelelor: Franzela se curăţă de coajă, miezul se taie felii, se moaie bine într-un amestec de ou, frişca şi zahăr şi se prăjesc în unt.
Ingrediente:
- 4 pahare porumb fiert sau conservat,
- ½ pahar de prune uscate,
- 2-3 mere,
- 1 ceapă,
- 2 linguri de pastă de roşii,
- 2 linguri unt,
- 1 lingură zahăr,
- 1 lingură de verdeaţă tocată,
- sare.
Pentru friganele:
- ¼ franzelă albă,
- 1 ou,
- 1 lingură unt,
- ½ pahar lapte,
- 1 linguriţă zahăr.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1588
- Populația:
- 2907 locuitori
Prajila este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Antonovca, Frunzești, Prajila și Mihailovca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2907 oameni. Satul Prajila a fost menționat documentar în anul 1588.
Comments
(0)