Go to section: Cuisine
19 october 2020, 14:30 Cuisine views 22148
19 october 2020, 14:30 Cuisine views 22148

Cum te ajută vitamina D să trăiești mai mult

Din cauză că multe persoane nu ştiu cum să-şi alcătuiască o alimentație adecvată, se întîmplă adesea ca ele să aibă o lipsă de vitamina D în organism, fapt ce duce la o îmbătrînire prematură şi la alte probleme de sănătate.

Iată care sînt beneficiile extraordinare ale vitaminei D:

Previne diabetul: persoanele care au destulă vitamina D în corp au un risc mult mai scăzut de a face diabet de tip 2, datorită proprietăților sale antiinflamatoare.

Ajută în caz de astm: lipsa expunerii la soare, ceea ce presupune şi carența de Vitamina D, înrăutățeşte atacurile de astm. Nutrientul este benefic mai ales în cazul copiilor ce suferă de această afecțiune.

Lupta cu cancerul: pînă la 77% dintre bolnavii de cancer au un nivel scăzut de vitamina D; cu cît este mai mic acesta cu atat mai grav fiind stadiul bolii.

Corpul tău produce vitamina D atunci cînd este expus la razele solare, dar acest proces poate fi declanşat şi de consumul cîtorva alimente precum uleiul de măsline, peştele, şi mai ales somonul şi tonul, laptele fortifiat cu vitamina D şi gălbenuşul de ou.

Keywords:

vitamine , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
392 locuitori

Receşti este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.25 km. Satul Recești este situat la o distanță de 30 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 392 de oameni. Prima atestare a satului Recești datează din anul 1590.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.