Go to section: National costume
29 may 2015, 10:18 National costume views 10008
Rochie de mireasa de 113 ani (Foto)
29 may 2015, 10:18 National costume views 10008

Rochie de mireasa de 113 ani (Foto)

Aceasta a fost găsită în Republica Moldova de către organizatorii Festivalului «iProsop».

Pentru a vedea ceea ce au mai reușit să adune echipa de organizare a festivalului pentru dvs. urmează să veniți în această duminică la Selemet (Cimișlia). Intrarea est gratuită.

Reamintim că echipa de organizare este formată din tineri migranţi reveniţi în Moldova, care îşi propun schimbarea în bine a societăţii moldoveneşti, modernizarea sa, dar şi voluntari ai satului Selemet împreună cu primăria localităţii. Acest eveniment este gândit să scoată în evidență tradiția de țesere a prosopului autohton, promovarea prosopului național și nu în ultimul rând internaționalizarea vînzării acestuia.

Manifestarea va reuni circa 50 de meşteri şi creatori populari din ţară şi de peste hotare, iar antreprenorii locali vor avea posibilitatea de a-şi comercializa produsele de artizanat, dar şi gastronomice.

Keywords:

cultura , meșter , Festival , Moldova , nunta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
854 locuitori

Cîietu este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîietu și Dimitrova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 854 de oameni. Satul Cîietu a fost menționat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.