Go to section: Culture
29 november 2019, 15:00 Culture views 4022
Moldova a obținut succese la Jocurile delfice ale tineretului din ţările-membre ale CSI
29 november 2019, 15:00 Culture views 4022

Moldova a obținut succese la Jocurile delfice ale tineretului din ţările-membre ale CSI

Moldova a obținut succese la Jocurile delfice ale tineretului din ţările-membre ale CSI, transmite Noi.md.

Potrivit Ambasadei Moldovei în Federația Rusă, în perioada 22-26 de noiembrie 2019, în regiunea Moscova s-a desfășurat cea de-a 14-a ediţie a Jocurilor Delfice ale tineretului din statele-membre ale CSI, la care au luat parte cca 600 de participanți din țările CSI, inclusiv o delegație de 50 de persoane din Republica Moldova, condusă de către compozitorul Constantin Rusnac, Secretarul General al Comisiei Naționale a Republicii Moldova pentru UNESCO, Președintele Consiliului National Delfic, precum și profesorul Aurelian Dănilă, Președinte al Consiliului Coordonator al Comitetului Internațional Delphic.

Ansamblul de dansuri populare "Strămoșeasca" din Anenii Noi a fost premiat cu o medalie de aur. Argintul a fost obținut de către Maestrul în Artă Ksenia Kazachevskaya și Maestrul de concert Bogdana Ravliuc, la secțiunea canto academic, precum și de către Anișoara Bragari-Moroșanu și Studioul "Perlele Moldovei" din Anenii Noi, la secțiunea canto estradă.
La categoria canto popular, reprezentantul Republicii Moldova a obținut bronzul.

Source: noi.md

Keywords:

cultura , CSI

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
396 locuitori

Andriașevca Nouă este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Slobozia și la 125 km de Chișinău. Populaţia satului Andriașevca Nouă alcătuia 396 de oameni în anul 2004. Satul Andriașevca Nouă a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.