Go to section: Culture
10 march 2019, 18:00 Culture views 2399
Un festival internațional de cultură moldovenească se va desfășura în orașul Reni (Foto)
10 march 2019, 18:00 Culture views 2399

Un festival internațional de cultură moldovenească se va desfășura în orașul Reni (Foto)

În perioada 4-6 octombrie, în orașul Reni, regiunea Odesa, Ucraina, se va desfășura cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de cultură moldovenească „Cînt și joc la hora moldovenilor”, notează Noi.md. 

Ediția din acest an va reuni colective artistice din Ucraina, Republica Moldova și România. Țara noastră va fi reprezentată la acest festival de către Ansamblul de dansuri populare moldovenești „VATRA” din comuna Tohatin, care a reprezentat țara și la alte festivaluri peste hotarele țării.

La acest eveniment artistiv vor participa de asemenea ansambluri de dansuri populare din raioanele Reni, Tatarbunar și Ismail, ale regiunii Odesa, unde locuiesc peste 120 mii etnici moldoveni.

Festivalul este organizat de către Asociația național-culturală a Moldovenilor din raionul Reni, președintel al căreia este domnul Valeriu Babără, și cu suportul fundației de binefacere a Deputatului Poporului Alexandru Urbanschi „Dunărea”.

Source: noi.md

Keywords:

Festival , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1553 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Grătieşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1553 de oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.