19 march 2023, 16:30 Health views 15757
Nucile, care au un efect pozitiv asupra inimii
Photo: directpress.ru
19 march 2023, 16:30 Health views 15757

Nucile, care au un efect pozitiv asupra inimii

Nucile care influențează benefic activitatea inimii sînt cele de cedru. Acestea sînt bogate în acizi grași nesaturați, consumul cărora îmbunătățește funcționarea inimii, previne depunerile de colesterol în vasele de sînge. Acești acizi contribuie, de asemenea, la dizolvarea și asimilarea grăsimilor.

Astfel, utilizarea nucilor în alimentație este o bună profilaxie a hipertensiunii arteriale, bolii coronariene și aterosclerozei. Dintre grăsimile vegetale recomandate de nutriționiști pe primele poziții se află uleiul de măsline și uleiul din nuci de cedru. Aceste produse sînt esențiale pentru cei care doresc să piardă în greutate. Lecitina care se conține în nucile de cedru este necesară pentru a alimenta celulele creierului. Mai mult, produsul este bogat în minerale, care ajută la menținerea imunității. Vitaminele E și B pe care le conține vor conferi un aspect sănătos și bine îngrijit pielii și părului, vor întări țesutul osos. Consumul regulat al nucilor de cedru influențează favorabil sistemul digestiv. Produsul este util în tratamentul ulcerului gastric sau ulcerului duodenal, gastritei, hiperacidității.

Nucile de cedru în proporție de 60 % sînt compuse din grăsime, astfel încît nu trebuie  depășită rata zilnică de consum. Pentru un adult ea este de 20-30 g pe zi. Precizați dacă nu sînteți hipersensibil la produs. Și, bineînțeles, nu uitați să verificați calitatea nucilor de cedru.

Source: directpress.ru

Keywords:

sanatate , alimentatie , sfat , corp

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
11100 locuitori

Dnestrovsc este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul se află la o distanță de 40 km de municipiul Tiraspol și la 111 km de Chișinău. Populația orașului constituia 11100 locuitori în anul 2010. Orașul Dnestrovsc a fost întemeiat în anul 1963.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.